Breng een bezoek aan Slot Haamstede

OVER

Aan de Ring 2 in Burgh-Haamstede vindt u Slot Haamstede, midden in het centrum. Begin jaren tachtig werd Slot Haamstede gekocht door Natuurmonumenten van de ervan Van der Lek de Clercq. Deze familie was sinds 1850 in het bezit van het kasteel, waarbij zij nu gebruik maken van het slot als vakantieverblijf. Een gedeelte van het kasteel is afkomstig uit de dertiende eeuw, waarna er steeds nieuwe gedeelten aan werden gebouwd. In de loop der jaren zijn er sporen van de Romeinen en van de Noormannen ontdekt.

Slot Haamstede bezoeken in de zomer
Slot Haamstede is vanaf midden juni tot oktober te bezichtigen op de woensdagen. Om 11:30 wordt er verzameld aan de Slotpoort, waarna u voor een relatief klein bedrag de Ridderzaal mag bezichtigen. Daarnaast krijgt u een diapresentatie te zien. De kosten voor het bezoek bedragen €2,50 voor volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar €1,50 per persoon.

Natuurmonumenten stelt enkele excursies beschikbaar om ook het bos van Slot Haamstede te bezichtigen. Via Natuurmonumenten is de excursie hier te boeken. Hiervoor bedragen de kosten €6,00 voor volwassenen (niet leden: €9,00) en voor kinderen t/m 12 jaar €4,00 (niet leden: €6,00)

De wandeling en het bezoek aan Slot Haamstede duurt ongeveer twee uur. Wilt u alleen het slot bezoeken, dan kunt u het kasteel op de woensdagen om 11:30 bezoeken.

Faciliteiten

Foto's

Kamers