Nieuw: de Vlinderfabriek bij Museum TwentseWelle

OVER

Altijd al de verschillende stadia willen zien van hoe een rups ontpopt tot een vlinder? In de Vlinderfabriek van Museum TwentseWelle vliegen de vlinders u om de oren. Dit populaire uitje is pas gepresenteerd inde regio en is zeer geschikt voor het gehele gezin. Voor kinderen zijn er speciale faciliteiten ingericht. Met een microscoop zijn de prachtige preparaten te bekijken. In de Vlinderfabriek vindt u kasten vol met ontpoppende vlinders en is het proces van rups tot vlinder geheel te volgen. Ook met uw partner is een bezoek aan Museum TwentseWelle de moeite waard.

Uitleg van de vlinderverzorgers
Voor de zijderups is een speciale voorziening gemaakt, zodat deze de zijdedraden kan blijven spinnen. Extra uitleg geven de verzorgers graag op doordeweekse wanneer zij de vlinders en rupsen verzorgen tussen 14:00 en 16:00. Op de donderdagmiddag geven de vlinderverzorgers een klein college. Liefhebbers van vlinders kunnen een voor hun onbekende vlindersoort meenemen. De verzorgers gaan voor u onderzoeken welke soort het is, wat ook wel determineren wordt genoemd.


Tip:

Wilt u meer ontdekken van de bruisende stad Enschede na het bezoek aan de Vlindertuin? De Oude Markt, het populaire stadsgedeelte met meerdere bars en restaurants, ligt op slechts twee kilometer afstand.

Kosten:
Volwassenen, € 10,00
Kinderen t/m 18 jaar, gratis
Museumkaart, gratis
BankGiroLoterij-VIPkaart, gratis
CJP-houders, € 6,50

Adresgegevens Museum:
Museum TwentseWelle
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede
T. +31 (0)53 – 4807680
info@twentsewelle.nl

Faciliteiten

Foto's

Kamers