Fietstocht door de duinen van Burgh-Haamstede

OVER

Bij Grand Hotel Ter Duin huurt een fiets of een scooter, waarna u er op uittrekt langs de prachtige Zeeuwse kust. In de omgeving zijn verschillende routes te fietsen, die u leiden langs de mooiste plekjes in Burgh-Haamstede en omgeving. Een fiets is al te huren vanaf €9.- per dag. Daarnaast huurt u een elektrische scooter voor maar €20.- per twee uur. Om de zee, het strand en de duinen te ontdekken is deze fietsroute een echte aanrader. Deze fietsroute van 19,2 kilometer is vrij vlak en leidt u langs de kust van Koudekerke en Burghsluis

Fietsroute: 19,2 kilometer
Burgh-Haamstede – Serooskerke – Koudekerke – Burghsluis – Burgh-Haamstede
De fietsroute start aan de Moolweg. Deze fietst u uit, waarna u linksaf slaat naar de Burghseweg. Na 600 meter slaat u linksaf naar de Noordstraat. Na 400 meter slaat u rechtsaf naar de Serooskerkseweg, waarna u aan de linkerkant van de rotonde de Bouwmansweg bereikt. Fiets 300 meter rechtdoor over de Bouwmansweg waarna u het fietspad aan de linkerzijde van de Serooskerkseweg neemt. Fiets 4.5 kilometer rechtdoor over de Serooskerkseweg waarna u meteen scherpe haarspeldbocht de Schephoek op fietst. De Schelphoek vertakt zich, neem de rechtse vertakking en vervolg uw weg. Na twee kilometer gaat de Schelphoek over in een klein stukje Stolpweg en de Karremansweg. Vervolg uw weg op de Karremansweg en fiets deze uit totdat u de Plompetorenweg bereikt, waarna u uw weg kunt vervolgen naar de Plompetorenweg. Hier heeft u uitzicht op de kust. Na 3 kilometer gaat de Plompetorenweg verder in de Nieuwe Havenweg. Wanneer u Burghsluis bereikt gaat de Nieuwe Havenweg verder in de Suikerdijk en de Westboutweg. De Westboutweg fiets u helemaal uit, deze gaat in de bocht over naar de Cauersweg. Na 100 meter op de Cauersweg slaat u linksaf naar de Westerseweg. Na 700 meter slaat u rechtsaf na de Hooge Plaatweg. Fiets 2,5 kilometer over de Hooge Plaatweg waarna u linksaf slaat naar de Cauersweg. Na 400 meter slaat u rechtsaf naar de Kraaijensteinweg. Fiets 1,2 kilometer over de Kraaijensteinweg. Sla linksaf naar de Weeldeweg, waarna u na 100 meter weer rechtsaf slaat naar de Leliëndaleweg. Hierop maakt u als het ware een halve maan. Na 500 meter slaat u rechtsaf naar de Burghseweg waarna u na 300 meter linksaf kunt slaan naar de Moolweg.

Slot Haamstede
In de buurt van de route vindt u Slot Haamstede, dat zich aan de Noordstraat 1 bevindt. Dit kasteel uit de dertiende eeuw is zeker de moeite waard om te bezoeken. Sinds 1981 is het een Natuurmonument. Medio juni tot oktober is het slot te bezoeken op woensdagen met een diapresentatie en een bezoek aan de Ridderzaal. Op woensdagen wordt er om 11:30 verzameld aan het Slothek waarna u voor €2,50 Slot Haamstede mag bezoeken in de daarvoor bestemde ruimtes.

Faciliteiten

Foto's

Kamers