Ontdek de zoutfietsroute

OVER

Wie in Twente de omgeving niet leert kennen heeft iets gemist: de natuurlijke rust die het gebied heeft. De zoutfietsroute is een perfecte manier om de rustgevende natuur van Twente te ontdekken. De 38 kilometer lange route leidt u langs de mooiste plekjes in de wijde omgeving van Boekelo. Tussen Enschede en Haaksbergen ligt een prachtig gebied dat ook wel de Zoutmarke wordt genoemd.

Geschiedenis van de zoutwinning
Tijdens de route komt de geschiedenis van de zoutwinning in Twente tot leven. De Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie startte aanvankelijk met de eerste zoutwinning in Boekelo. Later zijn zij gevestigd in Hengelo. De Koninklijke Nederlandse Zoutindustrie richtte een natuur-zoutbad op om een ieder van gezond water, zonlicht en de vrije natuur te laten genieten. In 1934 werd het bad geopend, waar ook een hotel, restaurant en een badhuis bij was geplaatst. Er werd zelfs een apart golfslagbad aangelegd met 15 golfdeiningen per minuut, zodat het veel weg had van de zee. In 1985 werd het natuurbad gesloten.

De zoutfietsroute is apart te verkrijgen in het hotel. Tevens de 3-daags Fietsarrangement Koninklijk Zout zeker aan te raden en te boeken via de website, waarbij onder andere twee overnachtingen, een dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet en 1x een driegangenmenu inbegrepen zijn. Ga hier naar het fietsarrangement.

Video Zoutfietsroute

Faciliteiten

Foto's

Kamers