Uitwaaien aan het strand van Burgh Haamstede

OVER

Besluit u om er even lekker tussen uit te gaan en wilt u ook uitwaaien aan eén van de mooiste stranden van Nederland? Dan moet u absoluut eens het strand van Burgh Haamstede bezoeken! Deze prachtige Zeeuwse kustplaats is rijk aan prachtige natuurgebieden, waaronder dit fantastische zandstrand. Burgh Haamstede mag zich met trots een van de mooiste plekjes van Zeeland noemen.

Stranden

Burgh Haamstede kenmerkt zich door het bijzondere strand gelegen rond deze Zeeuwse kustplaats. Het strand van Westerschouwen is één van de meest rustigste stranden van Nederland en is tevens omgeven door het grootste bos van Zeeland. Als u ook liever tijdens uw vakantie wegblijft de mensenmassa’s en drukte, is dit strand écht iets voor u. Samen met de Meeuwenduinen vormt dit strand het natuurmonument de Kop van Schouwen. De Westerschouwen kent prima voorzieningen en is een uitstekende basis om een heerlijke strandvakantie in eigen land te vieren.

Faciliteiten

In de zomermaanden hoeft u zich geen moment onveilig te voelen op de stranden van Burgh Haamstede. In juli en augustus zijn er speciaal opgeleide strandwachten aanwezig die vanuit hun reddingsposten op het strand de boel goed in de gaten houden. Zij zijn erop getraind om de veiligheid op het strand te waarborgen en zullen er dan ook alles aan doen om snel en adequaat op te treden bij calamiteiten. Tevens is er bij mooi weer in de weekenden in de periode van 15 mei tot 15 september ook strandbewaking aanwezig.

Verder is het strand van alle gemakken voorzien die u mag verwachten van een prachtig wit zandstrand. Er zijn mogelijkheden om watersportactiviteiten te beoefenen, een strandwandeling te maken of gewoon heerlijk zonnebaden op één van de meest zonovergoten plaatsen van Nederland. De vele horecagelegenheden die op en aan het strand liggen zorgen ervoor dat u na een strandactiviteit even heerlijk bij kunt komen onder het genot van een hapje en een drankje.

Honden

In Zeeland snappen ze heel goed dat uw hond deel uitmaakt van het gezin en ook moet kunnen meegenieten van alle gemakken tijdens een heerlijke strandvakantie. Uw trouwe viervoeter mag dan ook absoluut niet ontbreken als u besluit om een strandwandeling te gaat maken. U kunt uw hond het gehele jaar meenemen naar het strand; in de periode van 15 mei t/m 15 september is het alleen toegestaan om uw hond aangelijnd mee te nemen tijdens een strandwandeling. Buiten deze periode mag uw hond loslopen en is het toegestaan om een balletje te gooien met uw hond.

Faciliteiten

Foto's

Kamers