Wandelen in Twente

OVER

Als u van wandelen houdt, is Twente een prachtig affiche om eens flink de benen te strekken. Twente is rijk aan schitterende natuurgebieden en biedt de juiste ontspanning tijdens een lange wandeling of mooie fietstocht. Naast de mooie akkers, bijzondere landwegen en adembenemende bossen, is de kans ook aanwezig dat u veel wild tegenkomt. Reeën, vossen, steenmarters en bunzings laten zich regelmatig zien in de vele natuurgebieden die in Twente liggen.

Wandelroutes

Wij hebben voor u de beste wandelroutes in Twente op een rijtje gezet, zodat u alleen nog maar hoeft te kiezen welke route u het eerst gaat lopen. Een paar suggesties op het gebied van prachtige wandelroutes door Twente:

Boerskotten wandelroute: dit natuurgebied zit vol met verschillende weilandjes omgeven door houtwallen, akkers met prachtige bloemen en u kunt wandelen over de schitterende lanen die dit natuurgebied rijk is.

Witte Veen wandelroute: dit natuurgebied is gelegen bij de Duitse grens en kenmerkt zich door het aanwezige hoogveen. Als u besluit deze route te gaan lopen, bent u verzekerd van een prachtige wandeling door een uniek natuurgebied.

Buurserzand Wandelroute: dit natuurgebied is gelegen tussen Buurse en Haaksbergen en is erg populair bij de plaatselijke bevolking. De vele heidevelden, afgewisseld met stukjes bos zijn een lust voor het oog en bieden de ontspanning die een wandeling u hoort te geven.

Snippert Wandelroute: ook een wandelroute die u absoluut niet mag overslaan als u in Twente bent. Het voordeel van dit natuurgebied is, dat het elk seizoen wel wat anders te bieden heeft. Of het nou bloeiende heide is of de grote verscheidenheid aan paddenstoelen, deze wandelroute is puur genieten.

Wandelnetwerk Twente en Overijssel

Voor de echte wandelaars is het Wandelnetwerk Twente opgericht. Dit is een netwerk die het mogelijk maakt om verschillende wandelroutes aan elkaar te knopen, zodat je alles van de Twentse natuur te zien krijgt. Maar liefst 3500 kilometer, verdeeld over zo’n 450 wandelroutes door Twente.

Wilt u uw eigen wandelroute plannen? Wandelnetwerk Overijssel biedt u de mogelijkheid om uw eigen wandelroute te maken. Hier kunt u tevens een uitgebreide uitleg vinden over het plannen van de route.

Faciliteiten

Foto's

Kamers