Huis Van Bewaring

OVER

Altijd al benieuwd geweest hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren.

Een uniek hotel in Almelo met zowel romantische als prachtige design kamers. Iedere kamer is anders dus laat u verassen door het grote aanbod. In dit hotel kunt u logeren in een ambiance die u nergens anders vindt. En dat op loopafstand van het NS-station en het centrum van Almelo, met onder meer een theater, bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes.

In het hotel zelf kunt u gebruik maken van gratis WiFi, dus ook de buitenwereld blijft binnen bereik. Sinds kort is het hotel ook winnaar van de Pieter van Vollenhoven prijs ! zie het tabblad actueel voor meer informatie.

Kortom: graag tot gauw in het Huis van Bewaring!


Geschiedenis

Het Huis van Bewaring draagt zijn naam met het volste recht: een kleine 70 jaar lang hebben mensen die bij de nabijgelegen rechtbank waren veroordeeld hier hun straf uitgezeten.

Het imposante gebouw werd geopend in 1928 en werd toen 'De Pouwelingsbrugge' gedoopt.

In 1995 werd de instelling gesloten en verhuisden medewerkers en gevangenen naar een nieuw pand. In 2004 werd het Huis van Bewaring gekocht door de huidige eigenaars. Zij gingen er zelf wonen en toverden een aantal kantoren en andere ruimtes om tot sfeervolle bed & breakfast-kamers. Vervolgens onderging ook het voormalige cellenblok een metamorfose en werden cellen samengevoegd en getransformeerd tot fraaie kamers en suites.

Sinds 2004 is het Huis van Bewaring officieel een hotel.

Faciliteiten

  • Gratis Wifi in alle kamers
  • Prive parking
  • 24 uurs receptie
  • Mini bar
  • Wekservice
  • Ontbijtservice

Foto's