logo Resort Zuid Drenthe
Golfbaan Zuid Drenthe

lekker golfen in Drenthe

Scroll

De best gewaardeerde 9 holes golfbaan van Nederland.

Golfbaan ZuidDrenthe is de best gewaardeerde 9 holes golfbaan van Nederland. De baan wordt getypeerd als een Inland Links Course en gezien als een van de meest uitdagende golfbanen van Drenthe. Het ontwerp is van Michiel van der Vaart van Jol Golf Design. Naast een 9 holes Championship Course beschikt het resort over een prachtige Par-3 baan, mooie chipping- en puttinggreens en een verlichte driving range.

In september 2015 ontving Golfbaan Zuid-Drenthe het prestigieuze GEO Certificate voor duurzaamheid. GEO verifier Paul van Kan is erg enthousiast over -zoals hij het ziet- "één van de duurzaamste banen van Nederland." Met name de zuivering van eigen afvalwater en het hergebruik van afval- en regenwater bij de beregening van de baan noemt hij als belangrijke punten. “Een andere belangrijk punt is dat vanaf het ontwerp en bij de aanleg van zowel de baan als de accommodaties duurzaamheid altijd het leidende principe is geweest.”

WELLNESS HOTEL & GOLF RESORT ZUIDDRENTHE

De golfbaan maakt deel uit van Wellness Hotel & Golf Resort Zuiddrenthe en is gelegen in een rijke, natuurlijke omgeving van het Amsterdamsche Veld, aan het rustieke Dommerskanaal, aan de rand van het natuurgebied Bargerveen (gemeente Emmen), binnen het grensoverschrijdende Naturpark Bourtanger Moor. De prachtige 9 holes golfbaan grenst direct aan het bijbehorende Wellness Hotel & Golf Resort Zuiddrenthe, een van de meest duurzame viersterren hotels van Nederland.

GOLFBAAN ZUID-DRENTHE IN ERICA (BIJ EMMEN)

De variatie in holes is zo breed dat er telkens een nieuwe uitdaging wordt gecreëerd. De baan is gelegen op een uitloper van de Drentsche Hondsrug en toont zich als een glooiend landschap met een natuurlijk karakter. De golfbaan typeert zich door rust, ruimte, natuurlijkheid en een centrale ligging. Spelers worden gastvrij ontvangen en er wordt gedurende het jaar zo lang mogelijk op zomergreens gespeeld. De golfbaan profileert zich als een natuurlijke, rustig gelegen baan, die het hele jaar door bespeelbaar is voor jong en oud, beginner of professional.

HANDICAPTABELLEN GOLFBAAN ZUID-DRENTHE

Klik op de links om de tabellen te openen of te downloaden: dames: 9 en 18 holes - Heren: 9 en 18 holes

Scorekaart | Holes sheet (baanboekje)

Reserveren Golfbaan Zuid-Drenthe

Wilt u een starttijd reserveren of heeft u een vraag over groepsarrangementen? Neem gerust contact op met Wellness Hotel & Golf Resort Zuiddrenthe via receptie.nordic@sheetz.nl of +31(0)591-32 44 66.

Leden kunnen direct een starttijd reserveren via deze link.

ACTUELE BAANSTATUS

Baanstatus