Info

Over Il Sarale

Welkom in Umbrië, het groene hart van Italië! Wij verwelkomen je graag in onze Agriturismo of in 1 van onze appartementen. Vanuit de voormalige boerderij en tabaksschuur heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels van Umbrië en het dorp Montone. Montone is een middeleeuwse burcht in Noord Umbrië, niet ver van Città di Castello en Pietralunga. Het is een prachtig middeleeuws oord omgeven door hoge stadsmuren…en behoort tot piu belli borghi di Italia, de mooiste stadjes van Italië. De omgeving is erg groen en bergachtig en voor rustzoekers, maar ook voor culinaire liefhebbers een ideale vakantiebestemming. In de zomer wordt er jaarlijks een filmfestival georganiseerd waar veel mensen en filmsterren op afkomen, het Umbria Filmfestival. Zoekt u cultuur en geschiedenis? Op 10 minuten rijden vindt u Citta di Castello, en slechts een half uurtje verwijderd zijn Perugia, Assisi, Arezzo en Lago di Trasimeno te vinden! Welkom op de grens van Umbrië, Toscane en le Marche!

Kosten:

Kosten Prijs per appartement
Extra schoonmaak € 26,- per keer
Extra schoonmaak met linnen en handdoeken: € 32,- per keer
Verplichte eindschoonmaak: € 47,-
Stookkosten (winterseizoen): € 18,- per appartement per dag

Accommodatie

Ons totale complex bestaat uit een boerderij ( Casale) die zijn oorsprong kent in 1500, en staat bovenop de heuvels van Montone. In de oude tabaksschuur zijn 3 appartementen aangebracht, en er is een vrijstaande vakantiewoning. Verder is er 7 hectare land met olijfbomen, zitplekjes, een pijnbomen bos met hangmatten en uitzicht op Montone. In de voormalige boerderij vindt u 5 Agriturismo kamers, waarvan 1 geschikt voor 4 personen. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, zijn ruim en sfeervol ingericht en bieden vanuit elke kamer prachtige vergezichten. De benedenverdieping is ingericht voor het ontbijt en diner.

Gastvrijheid

Naast het ontbijt voor onze Agriturismo gasten koken wij ook met regelmaat voor onze gasten. Umbrië heeft veel culinaire tradities, en wij laten u graag kennismaken met deze keuken. Wij serveren een 3-gangen diner in ons restaurant of op het terras, en u zult versteld staan van de smaken. De verse producten uit de streek, lokale wijnen en uiteraard eigen olijfolie dragen allemaal bij aan een explosie van smaken. De keuken van Umbrië is net zo divers als het landschap. Dit komt onder andere door de centrale ligging en de invloeden van de omringende regio's. Je treft er dan ook een grote verscheidenheid aan gerechten aan op het gebied van pasta, vlees en vis. Gerechten, eenvoudig maar puur, vaak verbonden met de agrarische en religieuze kalender, zijn ondanks de eenvoud van hun ingrediënten uniek van smaak. Geniet u graag van een goed glas wijn, een spumante, Italiaans bier of vers vruchtensap op het terras? Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Streek

Onze Agriturismo en appartementen bevinden zich nabij Citta di Castello, waar 4 Italiaanse provincies samenkomen: Toscane, Umbrië, le Marche en Emilia-Romana. Hier stroomt de Tiber door de vallei, waardoor er al eeuwenlang veel activiteit is. In de Tibervallei volgen licht glooiende heuvels en valleien elkaar op, in een eindeloos lijkend ritme dat alleen wordt onderbroken door de aanwezigheid van middeleeuwse dorpjes, waar het leven van alledag verder weg lijkt dan ooit. Al toerend door de heuvels zie je ook veel kastelen, abdijen en kerkjes. Rijd er zeker even heen, want vaak vind je er prachtige fresco’s, verstilde kloostergangen en Mariabeeldjes die door de dorpelingen nog vaak van bloemen en kaarsjes worden voorzien.

Citta di Castello is een prachtig bewaarde Middeleeuwse stad, met paleizen, een dom vol fresco’s en een bijzondere crypte, en een aantal mooie musea. Het is een levendige plaats met leuke winkels, veel terrassen en goede restaurants, en dat alles slechts 10 minuten van Il Sarale!

Lago di Trasimeno met zijn mooie dorpjes en strandjes, Cortona, Arezzo, Perugia, Gubbio, Assisi…allemaal een half uurtje rijden. Volop cultuur…maar ook natuur! Op slechts 15 minuten rijden is een prachtig natuurgebied met wandelpaden, oude kloosters en kerken, kleine watervallen en volop dieren. Ook bij ons vind je reeën, wilde zwijnen, vossen en dassen, en wordt je wakker met het geluid van de hop, de specht en de bijeneter.